b

Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /var/www/customers/venebremerfi/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Tarkasta vantit ja staagit

Vantit ja staagit on syytä tarkistaa aina purjehduskauden päätytyä. Tarkistus on kätevintä suorittaa heti kun masto on laskettu. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää etustaagin yläpäähän varsinkin rullalaitteiden osalta. Vanttien päätteiden tarkistus tapahtuu kääntämällä sitä hiukan eri suuntiin. Jos päätteen juuresta on katkennut säije on vantti uusittava. Vanhat vantit on hyvä tuoda malliksi. Työ on hyvä teettää jo syksyllä, näin saat kausialennuksen ja varmistat, että ne ovat kunnossa kun purjehduskausi alkaa.

 Vantit ja vaijerit mitataan aina ns. point to point. Pituuteen mukaan jatkolatat ja toglet. Jos vantin päässä on vanttiruuvi pitää katsoa onko ruuvi kokonaan kiinni (pohjassa), puolivälissä vai auki. Jos ruuvit ovat olleet pohjassa pitää uusista yleensä tehdä lyhyemmät jotta saadaan lisää kiristysvaraa.

 

Vene Oy Bremer
Vattuniemenkatu 5 00210 Helsinki

Tel. +358 400 487 660, Fax +358 9 698 3665

www.venebremer.fi, veikko.pilvi(at)venebremer.fi